Hátralévő idő , a bemutatóig:

 • 00

  nap

 • :
 • 00

  óra

 • :
 • 00

  perc

 • :
 • 00

  másodperc

Emlékképek – Mert ez maradt.

pódium-előadás a magyar emigráció létérzéséről és ’56 hőseiről


NEW YORK
2017. június 04. – 15 óra 30 perc

Features

Wittner Mária

az 56-os Emlékév védnöke,
az Egyesület fővédnöke

Features

Tóth Reni

a Kormorán egykori szólistája,
az Egyesület védnöke


EMLÉKKÉPEK – Mert ez maradt.

A Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért Egyesület legerősebb és leglátványosabb tevékenysége a színpadi jelenlét. Feldolgoztuk már több alkalommal Trianon témáját, történelmünk sorsfordító eseményeit, valamint a székelység autonómia küzdelmét is. Legújabb előadásunk az EMLÉKKÉPEK – Mert ez maradt. címet viseli. Az egyetemista és középiskolás fiatalokat tömörítő színtársulatunk kiegészülve védnökeinkkel méltóképpen kíván megemlékezni 1956 hőseiről, a forradalmat megélő és az azt alakító emberekről.


Előadásunkban más szemszögből, az egyszerű emberek oldaláról mutatjuk be ’56 lelkületét. Továbbá elemezzük a forradalmi eseményeket követő emigrációs hullámot is, mely több tízezer hazafit sodort magával idegen vidékekre, óceánokon túlra. Célunk, hogy az emberek lelki vívódásaiból, emigrációs létérzéseiből is átadhassunk valamit a közönségnek. Ehhez segítségül hívjuk a Kormorán hangzásvilágát, népművészetünk kincseit (népdal, népzene, néptánc) és irodalmunk kifogyhatatlan tárházát - különösképpen az emigrációban megedződött magyar lelkek megszólalásait, emlékképeit.

A rendezvényre a belépés INGYENES!


Helyszín: Magyar Ház – Hungarian House (213 E 82nd St, New York, NY 10028)
Időpont: 2017. június 04. 15 óra 30 perc (érkezés 15 órától)

A helyszínen adományaikkal segíthetik a szervezet munkáját!A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja